23 juni 2021
20:00

Karlslunds IF FK

Referat: Värmbols FC - Karlslunds IF FK

Krutröken hann knappt lägga sig efter Sveriges seger mot Polen i EM-gruppspelet innan det var dags att kicka igång matchen i Katrineholm mellan Värmbols FC och Karlslunds IF FK i Division 2 Södra Svealand. Ny krutrök bildas och efter att domaren blåser av och bort en del av röken efter 95 minuter och det lätta dimhöljet börjar lätta så går det att skåda att på resultattavlan lyser det Hemmalag 1 - Bortalag 2. Ny seger för Karlslunds IF FK efter mål av Linus Lamu och Jonathan Lundberg.

Karlslund ställer upp med följande:
Rasmus Forsell
Carl Ekstrand Hamrén - Helmer Andersson - Konrad Gustafsson
Oliver Kåhed (ut '89) - Dennis Koss - Sherwan Baderkhan (ut '57), Christopher Alp
Christer Lipovac - Linus Lamu - Jonathan Lundberg (ut '71)

Avbytare:
Oscar Franck, Edvin Tellgren (in '89), Gilban Mohammed (U19), Pontus Hatula (in '57), Abdi Sabriye, Malïk Mokédé, (U19), Filip Höijer (in '71)

Karlslund startar matchen bra och sågar sig gång på gång genom Värmbols lagdelar. Det ska dock dröja till den 24:e minuten då det blir magi. Efter en fin passning från Jonathan Lundberg drar Linus Lamu upp bollen i krysset och förändrar ställningen till 0-1! Lamus andra mål i årets seriespel! Ställningen förblir 0-1 till halvtidspaus, där förutom målet så har det dessutom varit ett massivt bollinnehav för gästande Karlslund. Dock har det förutom vid ett tillfälle saknas det där lilla extra i sista tredjedelen.

Den andra halvleken hinner ticka upp till minut 64 innan Dennis Koss vinner en närkamp, Pontus Hatula tar bollen och frispelar Jonathan Lundberg som inte gör något misstag utan sätter 0-2 till Karlslund! Lundberg med sitt första mål i år!

Om Karlslund trodde att det skulle få släppa ner axlarna ett tag så tänkte de i sådana fall fel. Om de inte tyckte att två minuter var tillräckligt, för just två minuter efter 0-2 så reducerar hemmalaget till 1-2, i samma kryss som Lamu hade hoppats på var enbart hans ikväll efter den första halvleken. Värmbol tar tillvara på sin första ordentliga chans på bästa sätt.

Med kvarten kvar tilldelas en hemmaspelare sitt andra gula kort och Värmbol tvingas spela med en man kort. Karlslund gör inte som Bajenklacken brukar skandera och "ökar takten sista kvarten" (vilket är en ramsa som ska ha uppkommit efter att en hammarbysupporter har hört ett par tidaholmssupportrar ska ha skanderat ut det i en match mot ett överlägset Jönköping på 70-talet), utan tar istället och kontrollerar och rider ut stormen och vinner sin andra raka seriematch! Totalt tredje raka segern (Svenska cupen inräknad), och laget har nu en svit på fem matcher utan förlust efter premiärförlusten hemma mot just nu serieledande Syrianska FC. Ett Syrianska som tappade poäng ikväll efter en mållös tillställning borta mot Motala AIF. Fem poäng efter och på en femteplats har vi just nu Karlslunds IF FK.

Stort grattis till kvällens seger boys!!

Notis: Samtidigt som det fajtades om seriepoäng i Division 2 Södra Svealand så representerades Karlslunds IF FK i Myresjöhus Cup (tidigare Distriktscupen) av klubbens U19-trupp i 1/16-delsfinal borta mot Kilsmo IK. En match som Karlslund vann med 2-5 och är därmed klara för 1/8-delsfinal där man får möta framtida vinnarna i matchen Axbergs IF-FK Bosna (som spelas 30 juni). Grattis här också, Young Boys!